Rekreasyon Bölümü İş Olanakları Nelerdir ?


Rekreasyon Bölümü İş Olanakları

Bu yazımızda sizlere Rekreasyon Bölümü İş Olanakları ve Rekreasyon bölümünü tanıtacağız.

Rekreasyon Bölümü Nedir?

Rekreasyon “bireyin önceden planlanmış ya da kendiliğinden oluşan organizasyonlarla,kendisini yenilemek, sosyalleşmek mutlu ve sağlıklı olarak nitelikli bir yaşam sürebilmek için özgürce tercih ettiği faaliyetlerle boş zamanlarını değerlendirmesi” anlamına gelmektedir.
Rekreasyon bölümü, öğrencileri rekreasyon programlarını uygulayıp geliştirebilecek biçimde genel kültür, alan bilgisi, yöneticilik ve eğiticilik açısından toplumun, alanın ve bireyin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte yetiştirmektedir. Rekreasyon bölümü eğitim programının genel amacı; hareketliliğe uyum sağlayabilecek bedensel yeterlilikte, iletişim becerileri güçlü, çağdaş, teknolojik gelişmeleri takip eden özelliklere sahip “rekreasyon liderleri” yetiştirmektir. Bölüm mezunları, öncelikle almış oldukları eğitim ile rekreasyon işletmeleri başta olmak üzere, temalı parklarda, ve diğer turizm işletmeleri içerisinde yer alan animasyon ve rekreasyon faaliyetlerini yürütebilecek orta ve üst düzey yönetici pozisyonunda Rekreasyon Bölümü iş olanakları ‘na ve istihdam alanlarına sahiptirler.

Rekreasyon Bölümü İş olanakları ve istihdam alanları nelerdir?

Rekreasyon Bölümü İş Olanakları kamudan çok özel sektörde iş imkanına sahip lakin kamuda da yapabilecekleri iş olanakları vardır.

1)  Üniversite 4. sınıfta pedagojik formasyon alıp Beden Eğitimi Öğretmeni olmak.

Herkesin kafasından geçen soru “rekreasyon bölümü öğrencilerine formasyon veriliyor mu?” olsa gerek. Evet arkadaşlar Rekreasyon bölümü öğrencilerine formasyon veriliyor. Formasyon kalkmadığı sürece ki kalkacağıda hiç gözükmüyor üniversitelerin gelir kaynağı olan formasyonu kaldıracaklarını sanmıyorum, Rekreasyon bölümü öğrencileri pedagojik formasyon alabiliyor.

2) Üniversite bittikten sonra akademik kariyer imkanı

Rekreasyon bölümü henüz Türkiye’de yeni yeni oturan bir bölüm ve bu yüzden çoğu üniversitelerde daha bölüm faaliyette değil. Rekreasyon bölümü açan üniversitelerde yeterli akademisyen bulmakta zorlanıyor. Bunu fırsata çevirip yüksek lisans ve doktora programlarıyla ALES’e girerek üniversitede akademisyen olabilirsiniz.

3) Rekreasyon ve Spor’u engelli bireylerle buluşturmak.

Türkiye’de yeni yeni engelli vatandaşlarımıza verilen değer artmakta, ve devletin bu yönde olan teşvikleri de gittikçe artmaktadır. Gerekli eğitimleri alıp engelli bireylerle (otizm,vs) hastalığı olan kardeşlerimizle sporu buluşturup kendinize bir istihdam alanı yaratabilirsiniz.

4) Yaşam Koçu olabilirsiniz.

Rekreasyon bölümü yeniliğe açık sürekli kendini geliştiren bireylere ihtiyaç duymaktadır. Aldığı eğitimle bölüm öğrencilerini fiziksel, psikolojik ve akademik anlamda geliştiren bir bölümdür.  Gerekli eğitim sertifikalarını alıp bölümden kazandığı bilgi ve becerilerle yaşam koçu olabilirsiniz.

5) Besyo okuyupta Antrenör (Personal Trainer)   olmayan yoktur değilmi 🙂

Rekreasyon bölümünde aldığınız Antrenman Bilimi, Egzersiz Fizyolojisi, Anatomi, Yaşam Boyu Spor. Fiziksel Uygunluk ve Beslenme gibi derslerle çoğu antrenörüm diyen insanlardan akademik olarak daha çok bilgiye sahip oluyorsunuz. 3. ve 4. sınıfta verilen uzmanlık belgeleriyle istediğiniz branşta antrenör olabilirsiniz. Yeni bir sektör haline gelen Bireysel Antrenman Koçluğu yani Personel Trainer olabilirsiniz. Bugün işini iyi yapan P.T’ler ayda en kötü 4 bin lira para kazanıyor.
Rekreasyon bölümü iş olanakları saymakla bitmez okurken kendinizi ne kadar geliştirdiğinize bağlı bir durum da diyebiliriz. Bunların dışında
Turizm alanında;
Eğlence-Aktivite Yönetimi,
Su sporları rekreasyon aktiviteleri liderliği,
Kara sporları rekreasyon aktiviteleri liderliği,
Sosyo-Kültürel rekreasyon aktiviteleri liderliği (halk oyunları, dans, müzik, festival, sergi vb.),
Sağlık turizmi tesislerindeki rekreatif aktivite liderliği,
Çocuk rekreasyon aktiviteleri,
Diğer Kuruluşlarda;
Belediyeler,
Sivil toplum kuruluşları,
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü,
Üniversiteler,
Çeşitli işletmeler de iş imkanı bulabilirsiniz

Yorumlar

  1. Anlattığınıza göre iş olanakları bir hayli geniş. Üniversite sonrası akademik kariyer mantıklı duruyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atletizm Branşları ve Atletizm Kuralları Nelerdir ?

Sportif Eğitsel Oyunlar

Laktik Asit Nedir ? Nasıl Atılır ?